joi, 22 decembrie 2016

Instrumente de scris potrivite pentru copiii tai

Cand vorbim despre instrumente de scris ne vin in cap mai multe lucruri. Noi, adultii folosim stilori, pixuri, dar care sunt cele mai potrivite instrumente de scris pentru copii? Venim cu cateva modele si exemple care sa iti faca decizia mai usoara atunci cand mergi cu copiii tai sa cumperi rechizite si instrumente de scris.


Instrumente de scris

Acestea sunt diferite si le recomandam in functie de varsta copilului tau. De exemplu, stilourile si roller-ele mai ales sunt folosite in special de copiii din clasele primare. Sunt destul de usor de utilizat, pentru ca nu trebuie sa aplici o presiune foarte mare pe ele pentru a elibera cerneala. In plus, exista cateva instrumente de corectat care sunt foarte usor de folosit, mai ales de copii.

Pentru cei mai mari exista pixurile de toate culorile, cu diferite tipuri de cerneala, automatice sau nu. Ele sunt preferate in special de liceeni, pentru ca nu sunt la fel de delicate si sensibile precum stilourile. In plus, nu trebuie sa fie atenti sa aiba rezerve sau cerneala cu ei tot timpul si nu trebuie sa isi faca griji in legatura cu eventualele accidente, cum ar fi petele de cerneala.

Instrumente pentru colorat

Acum nu mai vorbim doar de foarte cunoscutele creioane colorate. In plus, nu doar varsta este luata in considerare, ci si preferintele copiilor si dorinta lor de a-si dezvolta cat mai mult latura artistica. De exemplu, creioanele cerate si creioanele colorate sunt perfecte pentru copiii mai mici, pentru ca le ofera o oarecare siguranta. In plus, nu se vor murdari pe maini, la fel ca in cazul cariocilor. Cele din urma sunt preferate de copii, datorita culorilor puternice pe care le au. Totusi, exista si cateva dezavantaje. Cariocile se pot usca, iar de cele mai multe ori copiii ajung sa se murdareasca.

Daca vorbim de copii care si-au dezvoltat deja latura creativa si au o atractie pentru pictura sau pentru portrete, atunci cel mai potrivit este un set profesional de creioane colorate. Ele au o gama variata de culori si nuante si pot crea atat umbre delicate, cat si culori puternice.

Instrumente suplimentare

De ce ar mai putea avea nevoie copilul tau? Noi spunem ca alaturi de instrumentele de scris mentionate mai sus se pot alatura cu mare usurinta creioanele simple si mecanice, markerele permanente si cele evidentiatoare. Fiecare dintre ele are un scop precis si cu siguranta ii vor fi de folos copilului tau.


Care dintre instrumentele de scris enumerate mai sus se afla in penarul copilului tau?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu