luni, 14 noiembrie 2016

Culorile puternice detroneaza albul in stilul scandinav?

Cand te gandesti la designul nordic sau scandinav ai in minte imaginea unui interior luminos, cu foarte mult alb si mici contraste prin tonuri de gri si decoratiuni negre. Totusi, ultimii ani ne-au aratat ca nu mai trebuie sa excludem culorile foarte puternice si nuantele inchise daca vrem sa ne amenajam casa in acest stil.


De ce asociem stilul scandinav cu lumina?

Faptul ca primul lucru care ne vine in minte este lumina si albul este datorat in principal pozitiei geografice a tarilor nordice. De exemplu, facand o comparatie intre Stockholm si Madrid, cel dintai oras are cu 1000 de ore mai putin soare si lumina.

Stilul scandinav inca este simplu, luminos, albul primeaza in orice interior, dar de ceva timp si-au gasit locul acest tip de design si culorile foarte puternice. Cei ce au locuinte amenajate in acest stil au renuntat la nuantele pale de crem, albastru sau roz si aleg culori foarte puternice si pline de viata – galben, rosu, portocaliu si mov sunt doar cateva din culorile vibrante cu care ne intalnim.


Am putea spune ca acest fenomen este o reactie la felul in care era vazut pana acum stilul scandinav.
Asemenea schimbari sunt inevitabile, chiar daca nuantele si culorile de baza (gri, alb , albastru) au predominat in acest stil. De fapt, acest lucru a determinat
schimbarea pe care o vedem acum in stilul scandinav.

Cum se integreaza culorile puternice in stilul scandinav?

La fel ca in fiecare domeniu, trendurile sunt ciclice, dar in designul interior trendurile revin o data la 10-15 ani. Asa ca atunci cand totul este prea alb sau prea gri, tindem sa aducem putina culoare pentru a iesi din monotonie. Eventual, ajungem la extrema cealalta in care o sa simtim nevoia sa ne intoarcem la nuantele pastelate, la mult alb si culori neutre. Acesta este ciclul care se repeta la nesfarsit in industria designului interior si mai ales in designul scandinav.


Vestea buna este ca cei care au locuinta amenajata in acest stil pot ajunge foarte rapid sa schimbe felul in care arata interiorul lor. Trebuie doar sa alegi o culoare puternica pe care o indragesti sau care crezi ca s-ar potrivi foarte bine cu felul in care este amenajata casa ta acum. Apoi gasesti cateva obiecte care sa aiba aceasta culoare. De exemplu, poti sa alegi un obiect de mobilier in stil scandinav TheHome si alte cateva obiecte decorative care sa aiba aceeasi culoare. Asa o sa scapi de monocromia specifica stilului nordic.


Cu siguranta culorile puternice au un loc de cinste in stilul scandinav, pentru ca ele aduc accente in orice camera, dar asta nu inseamna ca vom renunta complet la alb, nuante de crem sau culori neutre.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu