vineri, 11 noiembrie 2016

Jocuri de lumina: cele mai cunoscute trenduri

Daca privim putin in jurul nostru o sa vedem ca e la moda sa ai cat mai multa lumina naturala in locuinta, dar si in exteriorul casei, mai ales seara. Asa ca oamenii au devenit din ce in  ce mai inventivi cu felul in care au introdus lumina naturala in spatiul care ii inconjoara zi de zi.

Si pentru a sarbatori cat mai mult aceste idei care nu sunt neaparat foarte noi, au venit cu concepte, festivaluri sau evenimente care celebreaza lumina. Printre ele se numara Festivalul Luminii care are loc an de an in cele mai mari orase si e organizat de cercetasii romani. Iata cele mai cunoscute feluri in care poti utiliza lumina naturala si te poti bucura de ea.

Lampioane

Au aparut, la fel ca multe alte lucruri si inventii pe care le detinem acum, in lumea asiatica, iar aprinderea lor semnifica alungarea spiritelor rele. Sarbatoarea lampioanelor este celebrata in China in fiecare an pentru a marca inceputul unui nou an. Acum sunt folosite in momente speciale, la evenimente, de aniversari si in special de cupluri, lansarea unui lampion fiind un moment foarte special pentru ei.


Gulgute (lampi)

Gulgutele sunt mici cutii facute din hartie, in care poti sa pui o sursa de lumina, fie ea o lumanare sau chiar o mica lanterna care sa faca lumina o perioada mai indelungata. Spre deosebire de lampioane, care trebuie lansate in aer liber, gulgutele pot fi folosite si in interiorul casei pentru a aduce mai multa lumina. Hartia va difuza lumina placut in locuinta ta. Vei gasi pe internet multe tutoriale care sa te invete cum sa faci o gulguta pentru a te bucura de lumina naturala in apropierea locuintei tale.


Lumanari decorative

Poate cele mai folosite si cunoscute surse de lumina naturala sunt lumanarile. Acum au  fost transformate in obiecte ce ajuta la aromaterapie si chiar la decorarea camerelor. Poti sa creezi o atmosfera mult mai placuta sau chiar romantica cu ajutorul lumanarilor decorative parfumate.


Tu ce alegi pentru jocul tau de lumina?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu